szt.lászló szt. lászló - baja

2021

Leendő elsős napközis tanító nénik

napkozis_tanito_nenik_20210120_001

A következő tanév első osztályos, napközis tanító nénijei így mutatkoznak be:

Glavatity Milánné, Orsi néni

napkozis_tanito_nenik_20210120_003Tanítói diplomámat 2009-ben szereztem, a bajai Eötvös József Tanítóképző Főiskolán, testnevelés műveltség területen. 2017. szeptemberétől a Szent László ÁMK Általános Iskolájában napközis nevelőként dolgozok.


Délelőttös kolléganőmmel Szabó Krisztinával – Kriszti nénivel, immár 3 éve nagyon jó összhangban tudunk együtt dolgozni.
A délutáni tanulás során fontosnak tartom a délelőtt tanultak elmélyítését, akár iskolán kívüli gyakorlati tapasztalat szerzéssel is, hogy a gyerekek minél több megvilágításban lássanak 1-1 adott témát.


Lehetőségeimhez mérten felzárkóztatok és tehetséget gondozok, ezeket gyakorló és fejlesztő segédanyagokkal, valamint egyéni segítségnyújtással valósítom meg.
Számomra fontos, hogy a gyermekeket már a kezdetektől önálló tanulásra neveljem és változatos szabadidős tevékenységet ajánljak fel nekik.
A biztonságos, szeretetteljes légkör, illetve az érzelmi intelligencia fejlesztésére nagy hangsúlyt fektetünk délelőttös kolléganőmmel közösen.


Pedagógiai hitvallásom: „A gyermek feje, nem edény, amit meg kell tölteni, hanem fáklya, amit lángra kell lobbantani.” Galilei Galileo

Szabó Brigitta, Brigi néni

napkozis_tanito_nenik_20210120_002Tanítói diplomámat 2001-ben szereztem német műveltségi területen. Azóta, immár 20 éve dolgozom a Szent László ÁMK Általános Iskolájában. Kezdetben napközis nevelőként, majd németes tanítóként, végül pedig három osztály osztályfőnökeként tevékenykedtem.


Számomra az a legfontosabb, hogy a gyerekek családias légkörben, szeretettel körülvéve töltsék napjaikat az iskolában. Vallom, hogy minden kisgyermek akkor tud legjobban teljesíteni tanulásban, mindennapi élethelyzetekben, ha szeretve érzi magát a közegben, ahol éppen van.


Munkám során lelkesítem a gyerekeket, hogy gondolkozzanak önállóan, keressék a megoldásokat, évről-évre önállóbbak legyenek.
Életünkből nem hiányozhat a humor, de a korlátok felállítását is épp ilyen fontosnak tartom. Élmény látni, ahogy az együtt töltött évek alatt rengeteget fejlődnek tudásban, tanulnak meg közösségben élni.


A következő tanévben Csilla néni párjaként újra kis elsősökkel tudok majd foglalkozni délutánonként. A délelőtt megismert tudásanyagot a napköziben elmélyítjük, begyakoroljuk, a lehető legtöbb játékkal, minél több tapasztalással.
Nagy örömmel várom leendő kis napköziseimet!


A következő videóban közelebbről is megismerhettek minket:





photovisi-download2

Link küldés
.
Cikk nyomtatás