szt.lászló szt. lászló - baja

2019

A leendő első osztályos tanító nénik bemutatkoznak

leendo_elsos_tanitok_20191110_002

Iskolánk a következő tanévben is két első osztályt kíván indítani. Az osztályok leendő tanítói Csákiné Deli Boglárka és dr. Szluha Gyuláné. Így mutatkoznak be:

 

leendo_elsos_tanitok_20191110_003Csákiné Deli Boglárka, Bogi néni

Tanítói diplomámat 1999-ben szereztem az Eötvös József Főiskolán természetismeret műveltségi területen. Ezt követően egy évig Bácsbokodon dolgoztam óvónőként, ahol lehetőségem nyílt az óvodás korú gyermekek megismerésére is.


2000 óta a Szent László ÁMK Általános Iskolájában osztályfőnökként tanítok, két évig napközis nevelő voltam. Jelenleg negyedikesek a tanítványaim. Hivatásomnak a gyermekek iránti szeretet és elkötelezettség a megalapozója.


Diákjaim fejlődését, mindennapjait lelkesen figyelemmel kísérem – sok játékkal, mesével, mozgással színesítem tanóráinkat, ezzel is megkönnyítve az iskolába történő beilleszkedést. A tananyagot változatos munkaszervezési formákkal - páros- és csoportmunkával, kooperatív technikával – tanítom; ha alkalmam nyílik rá, szívesen viszem osztályomat olyan helyre, ahol tapasztalatszerzés útján sajátítják el az ismereteket.


Mindent megteszek azért, hogy minél több tudáshoz, sikerélményhez jussanak kisdiákjaim, együtt – szeretetteljes, derűs, számukra biztonságos légkörben töltsük a mindennapokat. Célom, hogy kiegyensúlyozott, vidám, egymást segítő és elfogadó gyermekeket neveljek.


S legvégül egy kifejező, kedves gondolat, ami végig kísérheti minden gyermek útját:

”Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat szavaidtól.”

/Carl William Buehner/



leendo_elsos_tanitok_20191110_001dr. Szluha Gyuláné, Anna néni


1988 óta tanítok, 25 éve vagyok intézményünk nevelője. A gyerekekkel való kapcsolat miatt szeretem a hivatásomat, mely számomra elsősorban elkötelezettséget jelent. Négy éven keresztül dolgozom kollégáimmal és a szülőkkel azon, hogy a ránk bízott gyermekek biztonságot nyújtó, szerető környezetben növekedhessenek és fejlődhessenek.


A rám bízottak nevelésének fontos részét képezi a bizalmi légkör és a tanulói együttműködés kialakítása és építése. Elvem, hogy a mesét és a játékot nem feledhetjük az óvodában, hiszen a nevelés fontos eszközei ezek később is, a tanulói közösség és az érzelmi intelligencia fejlesztéséhez. Mindezt a családbarát szemlélet megvalósításával, a meseórákkal és a gyermekjáték szakkörrel is támogatom. A gyermekjáték szakkört azzal a szándékkal hoztam létre, hogy ne maradhasson ki gyermekeink életéből az énekes mozgás, az együttjátszás öröme, amit a hagyományos népi játék nyújthat.


Jelenleg a 4.b osztály tanulóit nevelem-tanítom, akikkel négy éve színesítjük, formáljuk egymás személyiségét. Fejlesztő pedagógusként olyan tanítási technikákat alkalmazok, amelyek a tanulás tanítását és a használható tudás megszerzését egyaránt támogatják.


Minden eszközzel arra törekszem, hogy tanítványaim tudását gyarapítsam, és fejlesszem a gondolkozásukat. Szeretettel várom iskolánkba jövendő elsőseimet is.


leendo_elsos_tanitok_montazs20191110


Link küldés
.
Cikk nyomtatás