szt.lászló szt. lászló - baja

2012

Úr napja

Úr napja oltár

Vasárnap, június 10-én több százan csatlakoztak a délelőtt 9 órai szentmisét követő körmenethez, amit Binszki József plébános és Retkes Zsolt atya celebrált.

Binszki atya az utolsó vacsorán történtekre emlékeztette a híveket. - Mi katolikus hívők ezt a napot, egyetlen napot az évben, az Oltáriszentség titkának szenteljük. Valljuk, hogy a szent kenyér Krisztus teste, a borral telt kehely Krisztus vére. „Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre…” Ettől a titoktól válik katolikussá az ember, hiszen ebben az értelemben, ahogyan mi ünnepeljük az oltáriszentség misztériumát, csak a katolikus és ortodox egyház végzi – mondotta a pap. A szentmise keretében az Oltáriszentség (Úrvacsora, görögül eukharisztia) méltó megünnepléseként négy oltárnál tartottak szentségimádást.

Úr napja körmenet
Úr napja körmenet


A templomban a Mária-oltárnál, a ciszter rendház kapujában, a plébánia lépcsőjénél és a Szent László ÁMK Szent Imre téri épületének udvarán. Retkes Zsolt, a Szent László ÁMK lelki vezetője a Mária oltárnál e szavakkal fordult a hívekhez: - Kenyér színében naponként láthatjuk és megvallhatjuk Krisztust. Mindig érezzük, hogy mellettünk áll, és akkor személyesen jelen lesz életünkben. A hozzá vezető úton tudatos döntéseket kell hoznunk. Mária oltáránál tekintsünk példaként Jézus édesanyjára. Ő az, aki fogja a kezünket és segít a felismerésben…Uram, szükségem van Rád. Binszki József a szőlőműves és a szőlőtő bibliai példa kapcsán arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy ne legyenek elbizakodottak, hitükben vakbuzgóak. Sajnálatosnak nevezte, hogy elítéljük azokat, akik bár most még nem tartoznak a hívek közösségébe, de miután megérinti őket Isten üzenete, előbbre jutnak a hozzá vezető úton, mint mások, akik belefásultak, megkopott a hitük. Az iskola oltáránál arra emlékeztette a híveket, hogy áldozatot kell hozni az értéknek tartott hitünkért. Fontos a tanúságtétel elsősorban a családban, de kifelé, a világ felé is. – Ha érték a hit, akkor tudunk érte áldozatot hozni. Meg kell tartani a vasár- és ünnepnapokat, mert az ünnepek tartják meg a hitet. Hétről hétre komolyan kell vennünk az istentiszteleteket, hiszen nem jó út az, ha az ember feladja a vasárnapjait. Végezetül azért fohászkodott, hogy mindig képesek legyünk kitartani, legyen erőnk a külvilág felé képviselni igaz értékeinket.


Úr napja Oltáriszentség
Úr napja Oltáriszentség

 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás