szt.lászló szt. lászló - baja

2012

A 8. osztály tánca

Tánc 8. osztály 2012

2011 szeptemberében kezdtünk el táncolni. Az iskolában hagyomány, hogy a 8. osztályosok a tanév folyamán elsajátítják a társastánc alapjait.

Az első órán izgatottan vártuk, hogy milyen lesz, mit tanulunk, hogy fogjuk előadni. Eleinte lelkesek voltunk, normálisan viselkedtünk. Hetente 2-szer 45 percet tanultunk csütörtökönként. A tanárnő szigorú, de kedves és nagyon jól tanított. Lassacskán jöttek a nehézségek: egyre több fajta tánc, kevertük-kavartuk a dolgokat. De sikerült! A próbák jó hangulatúak voltak. Nevetgéltünk, volt, hogy bosszankodtunk is, de ez így volt teljes. A tanárnő biztatott, lelkesített minket. Ahogy jött a "nagy nap" izgultunk, kezdtük érezni a dolog súlyát. Odafigyeltünk és rendesen gyakoroltunk. Sokszor elpróbáltuk és egyre sikeresebbnek bizonyultunk. A bemutatóra mindenki vendégeket hívott. Főleg mamák, családtagok és minden anyuka eljött, mivel ez egyben anyák napi műsor is volt. Az iskolából diákok is jöttek. Az előadás jól sikerült végigcsinálni.

 

Ez az élmény örökre megmarad az egész osztályban. Majd 10 év múlva megnézzük a képeket, videót és jót nevetünk azon, hogy milyenek voltunk. A tanárnő kitartását megköszöntük a bemutató végén. Mi pedig oklevelet kaptunk, hogy írásos emlék is legyen a tánctudásunkról.

 

Gulyás Szabina

Link küldés
.
Cikk nyomtatás