szt.lászló szt. lászló - baja

2011

Hozd a formád!

Hozd a formád! nyitó

Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége a Novartis Hungária Kft. támogatásával 2009-ben indította útjára a Hozd a formád Magyarország! elnevezésű programját.

A kezdeményezés célja a gyermekkori elhízás elleni küzdelem, a diákság aktivitására, valamint az iskolák és a családok közötti együttműködésre alapozva. A programhoz csatlakozott a bajai Szent László ÁMK Általános iskolája is. A hároméves program záró rendezvénye, a Hozd a formád! Hét a napokban zárult. Egy héten át az egészséges életmód jegyében sportfoglalkozások, ügyességi és játékos vetélkedők, kézműves foglalkozások szóltak a testmozgás szerepéről, jótékony és betegségmegelőző hatásairól.


Hozd a formád! Sportvetélkedő
Hozd a formád! Sportvetélkedő


- Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége pályázatot írt ki a tagvárosaiban működő iskolák részére, amelyen helyszínenként egy általános és/vagy egy középiskola részvételére volt lehetőség. A beérkezett pályázatok alapján 11 városból 15 iskolát választottak ki. Baja, Békéscsaba, Győr, Hódmezővásárhely, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Pécs, Sarkad, Székesfehérvár és Vác egy vagy egy-egy általános és középiskolája felelt meg a pályázatban A pályázatok kiválasztásakor döntő szempont volt, hogy az iskolák hogyan tervezik a diákok és a tantestület bevonását az egészségfejlesztési programok megtervezésébe, megszervezésébe és lebonyolításába – tájékoztatott Csukorné.Rácz Aranka koordinátor. A hét nagyszerűen sikerült. A gyerekek tevékenyen vettek részt a programokon. A beszélgetáésekből kiderült, fontosnak tartják az egészség megőrzését, tudatában vannak az egészséget védő és azt károsító tevékenységeknek.


Hozd a formád! Kézműves nap
Hozd a formád! Kézműves nap
Link küldés
.
Cikk nyomtatás