szt.lászló szt. lászló - baja

2011

Beiskolázási tájékoztató

Szent László ÁMK Általános Iskola

Iskolánk 2012. január 23-tól - január 25-ig nyílt napokat tart:
23-án és 24-én az alsó tagozatos, 25-én a felső tagozatos osztályokban.
Az érdeklődő szülőknek január 26-án, csütörtökön 17 órai kezdettel szülői értekezletet tartunk a Szent Imre téren.


A nyílt napok órarendje >>

SZENT LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI
KÖZPONT ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA
6500 BAJA, Szent Imre tér 3. , Tel.: 79/523-785, 79/523-770, 79/523-786
E-mail: altisk@sztlaszlo.hu

 

KERESZTES JÓZSEF BUNDITY ZOLTÁN
Szent László ÁMK –igazgató általános iskolai intézményegység-vezető


 

„Az a szó férkőzik legjobban a hallgatóság szívéhez,
melyet a nevelő élete is ajánl.

Mert szóval csak parancsolja, hogy mit kell

tenni, példájával azonban meg is erősíti.”

(Gregorius)

Kedves Szülők!

 

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy intézményünk már 20. éve mutatkozik be a tanköteles korba lépő kisgyermekek szüleinek. Általános iskolánkat a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Bajai Csoportja alapította, majd 1999-től az intézmény új fenntartója a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata lett.

 

Oktató-nevelő munkánk célja a magas színvonalú oktatás mellett egymás megértésére, segítésére való nevelés. Célunk, hogy a ránk bízott gyermekeket művelt, harmonikus, kiegyensúlyozott személyiséggé formáljuk. Alapelvünk a keresztény értékrend közvetítése. Tanulóinkat olyan felnőttekké szeretnénk nevelni, akik képesek lesznek az emberekről, a világról sajátos képet alkotni a keresztény hiten és tudományos ismereteken keresztül.

 

Intézményünk tanulója lehet bármely keresztény felekezethez tartozó gyermek. Szívesen látjuk azonban azokat a gyermekeket is, akiknek szülei nyitottak iskolánk értékrendje, nevelési alapelvei iránt, szívesen vállalják az együttműködést céljaink megvalósításában.

A Szent László ÁMK-ban működik együtt óvoda, általános iskola, gimnázium és szakközépiskola. Általános iskolánk első három évfolyamában tanuló gyermekeink számára külön épületben, családias légkörben folyik az oktatás. A 6-9 éves korú gyermekek életkori sajátosságai közel állnak egymáshoz, megértik egymást, igazi közösségek alakulnak ki.

 

A következőket kínáljuk leendő kisdiákjainknak és szüleiknek:


Hitoktatás: Minden tanulónk vallási felekezetének megfelelő hitoktatásban részesül. A hittan órarendi tantárgy. A heti két tanítási órában nemcsak tárgyi ismereteket közlünk a gyerekekkel, hanem a lelkükkel való komoly törődés révén megmutatjuk számukra a helyes és erkölcsös magatartásmódokat.


Nyelvoktatás: Iskolánkban német nemzetiségi nyelvoktatás folyik már első osztálytól kezdve. Elsős kisdiákjaink heti öt órában, játékos formában ismerkednek meg a német nyelvvel. Fontos számunkra, hogy képesek legyünk a nyelv megszerettetésére. A környékbeli német nemzetiség életével, kultúrájával, szokásaival is megismerkedhetnek tanulóink. A magas óraszám és a csoportbontások eredményeképp diákjaink olyan nyelvi ismeretekre tesznek szert, melyek lehetővé teszik, hogy a 8. évfolyam tavaszán a DSD 1 típusú nyelvvizsgára jelentkezzenek.

Az angol nyelv elsajátítására szakköri kereteken belül már első osztálytól van lehetőség.
A nyelvoktatást angol szakos tanítók végzik.


Sport: A 2010/2011-es tanévtől az órarendbe épített testnevelésórák egyikén mini-tenisz oktatást biztosítunk tanulóinknak, ami a gyerekek életkorának megfelelő módon, kisméretű eszközökkel történik. A sportág iránt érdeklődő, ügyes diákok a délutáni órákban szakkör keretében fejleszthetik tehetségüket. Ezen kívül diákjaink számára labdás képességfejlesztő foglalkozásokat tartunk, a kis sportolókat versenyeztetjük is.


Informatika: Intézményünk diákjai – az alsó tagozatosok szakköri keretek között - a legmodernebb környezetben, számítástechnikai laborokban sajátíthatják el az informatika alapjait.


Tehetséggondozás: Fontosnak tartjuk a tehetséggondozást, melyet eddigi versenyeredményeink is igazolnak. A mindennapokat élénkíti, színesíti a sokféle délutáni foglalkozás; szakkörök és sportkörök, melyek egy részének fontos szerepe van a tehetséggondozásban is.


Felzárkóztatás: Nemcsak a tehetségek gondozását vállaljuk fel, hanem tanórán kívül korrepetálunk 1. és 2. osztályban, illetve gyógypedagógus kollégáink egyéni fejlesztést biztosítanak a sajátos nevelési igényű gyermekeknek.


Zeneoktatás: Iskolánk tanulóinak a 2011/2012-es tanévtől a Szent László ÁMK tagintézményében, a Szent László ÁMK Lukin László ÉZI és AMI-ban lehetőséget biztosítunk szolfézs és balett tanulásra és hangszeres órákon való részvételre.


Mozgás, egészséges életmód: A tanév folyamán rendszeresen szervezünk hétvégi családi túrákat, közös ügyességi vetélkedőket. Ezek a közös programok jó lehetőséget nyújtanak a pedagógusok és a szülők közötti kapcsolat elmélyítésére is.


Programjaink: Nagy súlyt fektetünk vallásos és nemzeti hagyományaink ápolására. Programjaink között szerepel többek között terményhálaadás, Márton napi rendezvény, adventi készülődés, Mikulás napján gyermekműsorral összekötött ajándékozás, farsangi mulatság, elsőáldozás, anyák napjához kapcsolódó ünnepség, nyolcadik osztályban társastánc tanulás és táncvizsga, kapcsolattartás az idősek klubjával és az idősek otthonával.

Diákjaink városi megyei és országos tanulmányi és sportversenyeken kiemelkedően teljesítenek. Pedagógusaink nyári tábor szervezésével hozzájárulnak a diákok szabadidejének hasznos eltöltéséhez.


Intézményen belüli továbbtanulási lehetőségek: Tanulóink a negyedik osztály elvégzése után a nyolc évfolyamos gimnáziumunkban vagy a nyolcadik osztály elvégzése után a négy évfolyamos középiskolánkban tanulhatnak tovább. A diákok érettségi után vízügyi és a környezetvédelmi szakokon technikusi végzettséget szerezhetnek.

Páratlan lehetőségünk, hogy szervesen egymásra épül a nevelés - oktatás folyamata az óvodától az érettségiig, és a technikusi vizsgáig.

 

 

Iskolánk 2012. január 23-tól - január 25-ig nyílt napokat tart:

23-án és 24-én az alsó tagozatos, 25-én a felső tagozatos osztályokban.

Az érdeklődő szülőknek január 26-án, csütörtökön 17 órai kezdettel szülői értekezletet tartunk a Szent Imre téren.

 

 

Leendő első osztályos osztályfőnökeink: Göbl Zoltánné, dr. Szluha Gyuláné

 

Beiskolázási felelős: Vándorné Ginder Angéla (intézményegység-vezető helyettes)

 

Az iskolába való jelentkezés ideje: 2012. március 5-6. (hétfő-kedd)

 

Kérjük, az adatok bejegyzéséhez az alábbi okmányokat szíveskedjenek magukkal hozni:

- személyi igazolványukat

- a gyermek születési anyakönyvi kivonatát

- a gyermek adó és TAJ-kártyáját

- az óvoda szakvéleményét


 

Felvilágosítással mindenkor készségesen rendelkezésére állunk a kedves szülőknek akár telefonon, akár személyesen is.

 

Elérhetőségeink: Szent László Általános Művelődési Központ Általános Iskolája

Baja, Szent Imre tér 3; telefon: 523-786,

Baja, Katona József u. 3; telefon: 523-770.

 

Honlapcím: www.sztlaszlo.hu E-mail: altisk@sztlaszlo.hu

 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás