szt.lászló szt. lászló - baja

2011

A 4.a kapcsolata a Polgármester Úrral és a város intézményeivel

bajaimese

Osztályunk - immár 4. alkalommal - szervezett találkozót Zsigó Róbert polgármesterrel, hol az osztály, hol a polgármester kezdeményezésére.

Először tavaly, advent idejében találkoztunk, amikor tanulóim meghívták városunk vezetőjét, hogy mondja el, mit jelent számára advent. Megtudhattuk, hogy legfőképpen a másokra való odafigyelés és a jó szó időszaka advent. Nekünk is jó, ha észrevesszük, hogy ki az körülöttünk, aki pl. magányos, és viszünk neki egy mécsest, amit karácsonyig mindig meg tud gyújtani, és amíg a láng ég, eszébe jutunk- talán már nem is érzi magát annyira egyedül.


A második találkozóra a Polgármesteri Hivatalban került sor, ahol már mi voltunk a vendégek, és a Polgármester Úr vezető társaival együtt bemutatta tanulóinknak a hivatal minden zegét-zugát és munkatársait. A gyerekeket teljesen elvarázsolta az épület szépsége, légköre és Robi bácsi közvetlensége. Ekkor beszéltük meg a harmadik találkozás idejét és apropóját is, ami a tanév végén volt. A gyerekeknek be kellett számolniuk a bizonyítványukról abból a szempontból, hogy sikerült-e megvalósítaniuk a kitűzött céljaikat. A nagy izgalmat a találkozó végén egy jutalomfagyi oldotta.


Mesés Baja könyv


2011. november 25-én jöttünk össze újra, most azonban már új helyszínen, a Bácskai Kultúrpalotában. Baja egyik legszebb épületét vezető segítségével fedezhették fel a gyerekek, és a legnagyobb meglepetésünkre még egy könyvbemutatón is részt vehettünk.


Megismerhettük a Mesés Baja című könyvet, melyet Merk Zsuzsanna történész és lánya, Kelemen Zsuzsanna írt a város megbízásából. Merk Zsuzsanna a Türr István Múzeum történész-muzeológusa. Kelemen Zsuzsanna találta ki a szereplőket. A kedves Sugovica mellett a tudós Toronyóra mesél a városról az idetévedt, kíváncsi kicsi Vizának.


Zsuzsa nénit már korábban megismertük, hiszen a múzeum őszi rendezvénysorozatán ő tartotta a Kisvakond nadrágja elnevezésű interaktív programot, amely remek volt a rendezvénysorozat többi programjával együtt. Szerencsére három alkalommal részt tudtunk venni a foglalkozásokon.


A legutóbbi találkozóról egy kis filmanyag is készült, melyet a következő linkre kattintva meg lehet tekinteni.

 

http://baja.hu/index.php?Itemid=584&id=4569&option=com_content&task=view

 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás