szt.lászló szt. lászló - baja

2009

„Szent békét hirdet a Megváltó, akit minekünk küld az ég...”

 
Általános iskolánk Bundság Rózsa tanárnő kezdeményezésére evvel az idézettel hirdetett pályázatot 2008-ban óvodás gyermekek és általános iskolás diákok részére.
 
Nagy örömünkre szolgált, hogy sok óvodás, alsó-és felső tagozatos diák jelentkezett a felhívásra. A bajai diákok mellett még vidékről, Dávodról is érkeztek fellépők.
 
Intézményünk, a Szent László ÁMK óvodája és iskolája is két-két csoport műsorával tette bensőségessé a karácsonyi hangulatot idéző délutánt.
 
Az ünnepi műsorra iskolánk diákjai illő módon- fenyőágakkal- feldíszítették a Dísztermet, ahol Bundity Zoltán intézményegység-vezető köszöntötte a megjelenteket.
 
A gyerekek ezután adventi, karácsonyi dalokkal, karácsonyi népszokásokkal és irodalmi összeállításokkal teremtettek megható és békés, kedves és örömteli hangulatot. A szakértő zsűri – Dr. Késmárki Julianna ny. főiskolai docens és Kereskedő Zoltán kiscsávolyi plébános úr – nehéz helyzetbe került az értékelésnél.
 
Az oklevelek és az ajándékcsomagok átadása után megvendégeltük a csapatokat és felkészítőiket.
 
A diákok szavaikkal, énekükkel hirdették Isten megváltó jóságát és másokat is részesítettek a Megváltó születésének örömében.
 
Ezért volt értékes ez a délután.
 
 
Farkas Edit
Link küldés
.
Cikk nyomtatás