szt.lászló szt. lászló - baja

2009

Nyargaló

 
2008 őszének közepén, október 15-e körül iskolánk mindkét első osztálya részt vett egy-egy kreatív „Nyargaló”- napon. A környezetismeret óra keretében, szervezett kirándulásra került sor Baja IV. kerületében.
Nyargaló lovaskocsi
Nyargaló lovaskocsi
 
Nagy Imre és felesége, Mónika több éve működtetik már az otthonuk köré telepített lovas tanyát, ahol főleg a lovak köré épülő gazdaságban folyamatosan bővülő állománnyal ismerkedhetnek meg az idelátogató érdeklődők. Megtalálhatóak kecskék, birkák, szarvasmarhák, malacok, nyulak, tyúkok, s mindez tanyasi környezetben.
 
Ezeken a délelőttökön azon kívül, hogy közelről megfigyelhettük az állatokat, etethettünk, almozhattunk is, sőt, lehetőségünk nyílt a tehénfejést is megpróbálni, több-kevesebb sikerrel.
 
A tanyán zajló mindennapi tevékenységek közül a kukoricamorzsolást és a csuhébaba készítést tanultuk meg. Készítettünk takarmányt, simogattunk kiscicákat, kutyusokkal játszhattunk. A délelőtt végén pónin és hátaslovon is lovagolhattunk, miután megismerkedtünk és használhattuk a lovak tisztítására szolgáló eszközöket.
 
Kukoricamorzsolás
Kukoricamorzsolás
 
Végül élményekkel és tapasztalatokkal telve, lovas kocsin tértünk vissza az iskolába.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás