szt.lászló szt. lászló - baja

2022

Leendő elsős napközis tanító nénik

leendo_elsos_napkozis_tanitok_20221218_001

A következő tanév első osztályos, napközis tanító nénijei így mutatkoznak be:

leendo_elsos_napkozis_tanitok_20221218_002Simonicsné Mátéka Mária, Marika néni


Pedagógus pályámat 1996-ban kezdtem a Dusnoki Általános Iskolában tanítóként. Nyolc évet töltöttem ott, mialatt délelőttös osztályfőnökként dolgoztam. Ez idő alatt férjhez mentem, majd megszületett három gyermekünk, így hosszabb ideig velük voltam otthon. Egy hirtelen jött lehetőségként kerültem a Szent László Általános Művelődési Központba, ahol gyermekeim is tanultak. Itt már mint napközis nevelő tevékenykedem. Munkám során igyekszem a szeretetteljes, biztonságos légkör kialakítására, ahol jó tanulni, jó együtt lenni.


Feladatomnak tartom, hogy a közösen eltöltött éveink alatt, egymást elfogadó, segítő, támogató közösség alakuljon ki, ahol minden gyermek saját egyéniségét tudja kibontakoztatni. Célom, hogy tanítványaim megtanuljanak tanulni, felébredjen tudásvágyuk. Megismerjék a jól végzett munka örömét és megtanulják szeretni, amit csinálnak. Tudjanak a jó eredmények érdekében munkát és időt befektetni a tanulásba. Kialakuljon bennük az új ismeretek megszerzése iránti vágy. Kíváncsi, érdeklődő személyiség fejlődjön a gyermekekből, melyhez segítő, támogató, iránymutató közösségként, biztonságos hátteret kapnak. A rám bízott gyermekeket a legjobb tudásom szerint, személyes példamutatásomon keresztül igyekszem ezen az úton vezetni.


Nyitott szívvel várom a kedves gyerekeket!

 

leendo_elsos_napkozis_tanitok_20221218_003Pittenauerné Tóth Kata, Kata néni


Tanítói diplomámat 2007-ben szereztem, a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karán, vizuális nevelés műveltség területen. Ez év szeptemberétől munkába állhattam Kalocsán a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben napközis nevelőként, amit az ott töltött 3 és fél év alatt rajz, technika és háztartástan órákkal is kiegészíthettem. 2015-től dolgozom a Szent László ÁMK napközis nevelőjeként. Tanítói munkám mellett három gyermek édesanyjaként is igyekszem megfelelni a hétköznapokban.


Jelenleg a 4.b osztály napközis nevelője vagyok, 24 olyan kisdiáké, akiket első óta tanítok. Délelőttös kolléganőmmel közös célok, értékek és azonos nevelési elvek alapján összhangban dolgozunk. Az első osztályban mesékkel játékosan vezettük be a gyerekeket a betűk és számok világába. Hiszek a dicséret és a jutalmazás pozitív erejében. Arra törekszem, hogy barátságos, feszültségmentes légkört teremtsek az osztályomban. Segítem diákjaimat, hogy saját tempójukban dolgozzanak és kitűzött célom, hogy a gyerekek elsajátítsák 4. osztály végére az önálló tanulást.


Sok szeretettel várom leendő első osztályosainkat!

 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás