szt.lászló szt. lászló - baja

2022

Leendő elsős napközis tanító nénik

leendo_napkozis_tanito_20220211_002

A következő tanév első osztályos, napközis tanító nénijei így mutatkoznak be:

leendo_napkozis_tanito_20220211_003Gál Boglárka

 

1997-ben szereztem tanítói diplomámat a bajai Eötvös József Tanítóképző Főiskolán. A főiskola elvégzése után a Szent László ÁMK Általános Iskolájában helyezkedtem el.

 

Napközis nevelőként fontosnak tartom a délelőtt tanultak gyakorlását, ismétlését, rögzítését, és a gyermekek önálló tanulásra való nevelését. A délutáni tanulás során nem csak mennyiségileg, hanem minőségileg is ellenőrzöm a gyerekek munkáit. A tanulóknak egyénileg, személyre szabottan, képességeiket figyelembe véve nyújtok segítséget, gyakran magyarázat segítségével vezetem rá őket a helyes megoldásra. Nagy figyelmet fordítok a problémamegoldó képességük fejlesztésére is.

Sokat beszélgetek velük, hogy a napközit barátságos, biztonságot adó helynek tartsák, ahol szeretve érzik magukat.

 

Tánctanítói oklevelet is szereztem, ezért pályám kezdete óta célom, hogy megkedveltessem növendékeimmel ezt a tevékenységet, de szívesen énekelek velük és olvasok nekik mesét is a különböző foglalkozások mellett.

 

Ismét Borosné Pintér Brigittával, Brigi nénivel fogok együtt dolgozni, akivel 12 éve teljes egyetértésben tanítjuk és neveljük szabálykövető viselkedésre tanítványainkat.

 

Lényegesnek tartom, hogy egymást elfogadó és megbecsülő osztálytársakká váljanak a gyermekek, akik a későbbiekben is jó kapcsolatot ápolnak majd egymással.

 

Nagy örömmel várom leendő kis tanítványaimat!

 

 

leendo_napkozis_tanito_20220211_001Molnár Sarolta

 

Tanítói diplomámat 1996-ban az Eötvös József Tanítóképző Főiskolán szereztem. Ezt követően a garai általános iskolában osztályfőnökként kezdtem pályafutásom. 2002-ben a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán képeztem magam, ahol egészségfejlesztő mentálhigiénikusként végeztem. 2005-ben angol műveltségi területen kaptam képesítést.

 

Két nagylány szerencsés édesanyja vagyok. Idősebb gyermekem tizenkilenc, az ifjabb pedig tíz éves.

 

Nagy örömmel tölt el, hogy 2014-óta napközis tanítóként dolgozhatok a Szent László ÁMK Általános iskolájában. Tanítványaim jelenleg negyedik osztályosok.

 

Tudom, hogy minden gyermek egyedi és különleges. Ez az élet szépsége! Ugyanakkor különbözőségeink időnként súrlódásokhoz vezetnek. Ezért célom, egy barátságos, nyugodt, szeretetteljes közösség kialakítása a délutánok folyamán úgy, hogy a rám bízott gyermekek ki tudják fejezni mind pozitív, mind negatív érzéseiket. Képesek legyenek az önérvényesítésre, ugyanakkor meg tudják hallani társaik igényeit. Empátiával forduljanak a tőlük eltérő érdeklődésű, különböző képességű, más családi háttérrel rendelkező gyerekek iránt is.

 

Ebből adódóan pedagógiai mottómat a következőképpen tudnám megfogalmazni:

 

Nem az a cél, hogy gyermekeinket csak arra készítsük fel, hogyan tudnak élni és érvényesülni a világban. Neveljük őket úgy, hogy általuk szebb legyen a világ!



A következő videóban közelebbről is megismerhettek minket:





leendo_napkozis_tanito_20220211_005

 

 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás