szt.lászló szt. lászló - baja

2017

Projektnapok

projektnapok2017_2a_3

Szeptember 4-én és 5-én projektnapokkal kezdtük a tanévet. Minden osztály egy-egy témát dolgozott fel játékos formában. Ez a 2 nap alkalmat adott tapasztalatok szerzésére, közösségépítésre. A 2.a osztály a vízzel foglalkozott ezen a 2 napon.

2.a Projektnapok I. Mikroszkóp alatt a tudás


Iskolánk igen jól felszerelt laboratóriumát kihasználva, igazi élmény által ismerkedhettek a gyerekek a környezetismeret tananyaggal, a vízzel. Iszapot kotortak, mikroszkóp alatt vizsgálódtak. Lehet, hogy valamelyikük vízmérnök lesz?


projektnapok2017_2a_1

2.a Projektnapok II. A VÍZ


Mi az összefüggés a szappanfőzés, János vitéz, a zoknimosás és a vízitaxi között?

Válasz: A víz


A 2.a osztályos tanulók azt is tudják, hogy miért, ugyanis a projekt 2. napján megtekintették a digitábla segítségével Petőfi művének idevonatkozó részeit mesefilm formájában, bemutatót láthattak a szappankészítés menetéről, majd egy közel 50 éves háziszappan segítségével kipróbálhatták, hogy tisztul meg az általuk előző nap összepiszkolt zokni. Mostak, csavartak, majd csipeszeltek. A nagy munkát egy vízitaxin pihenhették ki, ahol Szabó Lajos bácsi vezetésével megcsodálhatták Baja vízi és vízparti világát.


projektnapok2017_2a_2


2.a Projektnapok III. Összhangban a családokkal


Gőbl Anna néni felhívására, miszerint készítsenek a családok otthon valamilyen vízi járművet, mindenki lázas barkácsolásba fogott. Az alkotások egyetlen kritériuma az volt, hogy ökotudatosan, háztartási hulladékból vagy természetes anyagokból készüljenek. Az összegyűlt alkotásokból kiállítást rendeztek, amit az iskolatársak is megcsodálhattak. A projektnapok ilyen módon való lezárása, nemcsak arra volt jó, hogy minél több ismeretet szerezzenek a tanulók a vízről és tulajdonságairól, hanem, hogy bebizonyítsák, igenis lehet jól együttműködni iskolának és szülőknek.


projektnapok2017_2a_4

Link küldés
.
Cikk nyomtatás