Szülői beszámolók a szüretről:
Napsütéses, őszi napon, 2016. szeptember 27-én kirándultunk. Az érsekcsanádi Sümegi és Fiai Pincészetnél jártunk, ahol meleg szívvel fogadtak bennünket. Sok érdekes dolgot tudtunk meg a szőlőtermesztésről, borfajtákról, szüret menetéről. Láthattuk hogyan zajlik a kézi szüretelés. Végigjártuk a szőlő ’útját’ a tőkétől a pincéig. Az ügyes kezű gyerekek, akik seregély módjára szállták meg a sorokat, finom csemegével töltötték meg a ládákat, amit a napköziben fogyasztottak el.
Köszönjük szépen még egyszer a lehetőséget. Finom falatokkal és sok élménnyel gazdagodtunk.
2016. szeptember 27-én izgalmas délelőttöt tölthettünk el osztályunkkal a Sümegi Borászatban. Kedves és türelmes vezetőnk sok érdekes dolgot mesélt és mutatott meg a borászok munkájáról, a szőlőtermesztés és a különböző szőlőfajtákról. Csodálatos időben sétálhattunk a szőlősorok között, csipegetve az érett gyümölcsöt. Izgalmas élmény volt a hatalmas hordók között sétálnunk a picében. Köszönet a lehetőségért és köszönet a finom gyümölcsért, amit a gyermekek maguk szedhettek le.
Köszönjük Sümegi Borászat.
Szent László ÁMK Általános Iskolája, 1.b osztály
Kékesi Gabriella - szülő