szt.lászló szt. lászló - baja

2016

Mészáros Lázár Emléknap

Mészáros Lázár Emléknap

2016. március 17-én a Mészáros Lázár Emléknap keretén belül a 3.a osztály lehetőséget kapott arra, hogy a Dunaföldvár nevű AM32 aknamentesítő hajón tegyen látogatást.

A gyerekeket Vándorné Ginder Angéla intézményegység-vezető helyettes és az osztályfőnökük kísérte. A diákok nagy izgalommal várták a kirándulást, és izgalmuk nem volt alaptalan, hiszen a hadihajó sok meglepetést tartogatott. A hajón szolgálatot teljesítő katonák széleskörű tájékoztatást nyújtottak a gyerekeknek, minden kérdésükre türelemmel és hozzáértéssel válaszoltak, és mind e mellett a tanulók bejárhatták a hajó teljes egészét, kipróbálhatták a légvédelmi fegyvereket (persze lövedék nélkül), és a hajó gyomrában a hálóhelyiségeket és a konyhát is megtekinthették. Miközben a gyerekek a hajó titkait fedezték fel és folyamatos kérdéseikkel ostromolták a katonákat, ők figyeltek és vigyáztak rájuk. Persze a hajózás sem maradhatott el: miután felszedték a hajót rögzítő köteleket, a Sugovicán át kihajóztunk a Dunára.


Mindannyiunk számára hatalmas élmény volt ez a kirándulás! Köszönet illeti a szervezőket és a szolgálatot teljesítő katonákat a türelmes, udvarias és hozzáértő idegenvezetésért!


Szabó Krisztina

osztályfőnök


Mészáros Lázár Emléknap
Mészáros Lázár Emléknap
Link küldés
.
Cikk nyomtatás