szt.lászló szt. lászló - baja

2015

Beiskolázási tájékoztató

Szent László Általános Művelődési Központ Általános Iskolája

Szeretettel várjuk Önt és gyermekét 22 éve alapított iskolánkba, a bajai Szent László Általános Művelődési Központ Általános Iskolájába. Intézményünk Baja belvárosában található.

Szeretetteljes és családias légkörben, otthonosságot biztosító környezetben diákjaink jól hasznosítható, korszerű tudásra és a további életútjukat segítő képességekre tesznek szert. Mindezt beiskolázási mutatóink, a középiskolák visszajelzései, valamint a tanulmányi- és sportversenyeken elért sikereink is bizonyítják.

Iskolánk szellemiségét a gyermekközpontúság határozza meg. Célunk, hogy színvonalas oktatással biztos alapkészségeket nyújtsunk tanulóinknak, biztosítva számukra a képességeiknek megfelelő továbbhaladást.


Intézményünk tanulója bármely keresztény felekezethez tartozó gyermek lehet. Szívesen látjuk azonban azokat a gyermekeket is, akiknek szülei nyitottak iskolánk értékrendje, nevelési alapelvei iránt, szívesen vállalják az együttműködést céljaink megvalósításában.


Általános iskolánk első három évfolyamában tanuló gyermekeink számára külön épületben, családias légkörben folyik az oktatás. Az elmúlt évben az épületben fűtés- és világításkorszerűsítés, illetve nyílászárócsere történt. A 6-9 éves gyermekek életkori sajátosságai közel állnak egymáshoz, megértik egymást, igazi közösségek alakulnak ki.


Célunk: a biztos tudás megalapozása a tanulók képességeihez igazodó színvonalas, személyre szabott oktatással. Igyekszünk a tanulást megszerettetni, és elérni, hogy a tanulók alkalmassá váljanak az önálló ismeretszerzésre is.


Kiemelten kezeljük az anyanyelvi, matematikai, idegen nyelvi és hittan oktatást. Fontos számunkra, hogy a tanulók a viselkedési normákat elsajátítsák, s mi – szülő és tanár egyaránt – büszkék lehessünk rájuk. Diákjainkat az élet kihívásaira készítjük fel úgy, hogy minden gyermek megtalálja a neki megfelelő lehetőséget. Módszereinket mindenben a régi alapokra építjük, és ehhez társítjuk a mai kor modern elvárásait.

 

A következőket kínáljuk leendő kisdiákjainknak és szüleiknek:

 

Oktatás területén:


Az első osztályosoknak biztosítjuk az óvodából az iskolába történő zökkenőmentes átmenetet. A tanév első hónapjaiban meghatározó szerepe van a mesének, a játéknak és a mozgásnak. Első osztályban a hagyományos, szótagoló olvasással tanítunk, amelyben fontos szerep hárul a játékosságra, a felfedezés örömére és a képességek szerinti egyéni haladási ütemre.


A tanulók képességfejlesztésére kiemelt figyelmet fordítunk. Tudatosan törekszünk tanulóinknál az átlagostól eltérő adottságaik felismerésére és azok további fejlesztésére.


Tehetséggondozó foglalkozásokon készítjük fel a gyermekeket a tanulmányi versenyekre, a rászorulóknak pedig a felzárkózásban nyújtunk segítséget. A korszerű, kooperatív tanulásszervezési eljárások - a hagyományos módszerek mellett - egyre nagyobb teret nyernek oktatásunkban. Ezekkel hatékonyan segítjük a tanulóink képességeinek fejlődését, ugyanakkor a kompetenciaalapú tudás megszerzését is kedvezően befolyásoljuk.


Az idegen nyelv oktatása iskolánkban már az első évfolyamtól tantervileg szabályozottan történik.


A német nemzetiségi oktatásban részesülő diákjaink első osztálytól heti öt órában sajátítják el a német nyelvet, hon- és népismeret órákon pedig e nemzetiség kultúrájával, hagyományaival ismerkednek. Tanulóink részt vehetnek a közművelődés által szervezett kulturális rendezvényeken, versenyeken. A magas óraszám és a csoportbontások eredményeképp diákjaink olyan nyelvi ismereteket szereznek, melyek lehetővé teszik, hogy a 8. évfolyam tavaszán a DSD 1 típusú nyelvvizsgára jelentkezzenek.


Az angol nyelv tanulására szakköri kereteken belül már első osztálytól van lehetőség.
A nyelvoktatást angol szakos tanítók végzik.


Hitoktatás: Minden tanulónk vallási felekezetének megfelelő hitoktatásban részesül. A hittan órarendi tantárgy. A heti két tanítási órában nemcsak tárgyi ismereteket közlünk a gyerekekkel, hanem a lelkükkel való komoly törődés révén megmutatjuk számukra a helyes és erkölcsös magatartásmódokat.


Zeneoktatás: Iskolánk tanulóinak a 2011/2012-es tanévtől a Szent László ÁMK tagintézményében, a Szent László ÁMK Lukin László ÉZI és AMI-ban lehetőséget biztosítunk szolfézs és balett tanulásra, valamint hangszeres órákon való részvételre.


A testi nevelést a sportcsarnok, a tornaterem, a sportpálya és a Szent Imre téri épületben kialakított tornaszoba segíti. Sportfoglalkozásaink: kosárlabda, labdarúgás, játékos sportfoglalkozás, mini-tenisz, floorball. Tanulóink sportteljesítményei mind városi, mind országos szinten elismertek.

 

Külső tanulási színtereken is történik képességfejlesztés. Jó lehetőséget biztosítanak erre a színházi előadások, múzeumlátogatások.


A szabadidős foglalkozásainkon különböző élethelyzetek megjelenítésével az udvarias viselkedés, az egymással való törődés szabályait gyakoroljuk.


Iskolánk reggel 7 órától délután 17 óráig vállalja a gyermekek felügyeletét, tanítását. A délutáni közös tanulást 8 napközis csoporttal látjuk el. Étkezés, napközis ellátás mindenki számára biztosított. A napközis csoportokban a tanulók elkészítik a házi feladatot, gyakorolják a délelőtt tanultakat. A délutáni szabadidőben foglalkozásokat, sokszínű szabadidős tevékenységet szervezünk számunkra.


Többféle ingyenes szakkör – angol, informatika, kobaktörő, drámajáték, énekkar, népi gyermekjátékok és sportfoglalkozások – közül választhatnak diákjaink.


A szülőkkel az együttműködés sokrétű. Hagyományaink szerint családi rendezvényekre, nyílt napokra, vetélkedőkre várjuk a gyermekeket és a szülőket.


Várunk minden kedves szülőt egyházi iskolánkba, hogy harmonikus kapcsolatot kialakítva gyermekük eredményes oktatását, nevelését szolgálhassuk.


A nyílt tanítási napokon a leendő első osztályos tanító nénik szeretettel várják az érdeklődő szülőket.


„Szent Lászlósnak lenni öröm és rang!” Várjuk közénk leendő elsőseinket!


 

nyílt nap(ok)

szülői értekezlet

Szent László ÁMK Általános Iskolája

2015. február 23. 24.,

Szent Imre tér 3.

2015. február 25. 17.00

Szent Imre tér 3.

 

Leendő első osztályos osztályfőnökeink:

Goreticsné Maros Zita

Rápityné Budai Edit

 

Beiskolázási felelős: Vándorné Ginder Angéla (intézményegység-vezető helyettes)

Elérhetőségek:

telefon: 79/523-786, 06/70/332-3145,

e-mail: altisk@sztlaszlo.hu

honlap: www.sztlaszlo.hu

Link küldés
.
Cikk nyomtatás