szt.lászló szt. lászló - baja

2016

Gyárlátogatáson a 4.a osztály

gyarlatogatas20161215_008

2016. 12. 15-én lehetőség nyílt a 4.a osztály számára, hogy látogatást tegyen a bajai Pinguinfoods Hungary Kft-nél, közismert nevén a hűtőházban.

 

Az iskolából helyi busszal mentünk a gyárba, ami sok gyereknek az első ilyen jellegű utazása volt. Érkezésünkkor a gyár termelésvezetője várt minket és a kötelező előírásoknak megfelelő köpeny és hajháló felhelyezése után a fagyasztott sárgarépa gyártás teljes folyamatán végigvezetett minket. Láthattuk, hogy a sáros sárgarépából, hogyan lesz rövid idő alatt tisztított, aprított, válogatott késztermék, majd a csomagolási eljárást is megismerhettük, és megtapasztalhattuk a -25 Celsius fok élményét a hűtőkamrában. A séta végén kóstoltunk is a termékekből. A gyerekek gyorsan megették a kínált borsót, répát, kukoricát, de a legnagyobb sikere a krémes parajnak volt.


Visszafelé rögtönzött városnézést tartottunk, mivel gyalogosan tettük meg az utat az iskoláig. Megnéztük Nagy István lakóházát, a Kálvária kápolnát és Mészáros Lázár emléktáblájához is tettünk egy kitérőt. Nagy élmény volt az osztálynak. Köszönet a gyár igazgatójának azért, hogy lehetővé tette számunkra a látogatást, és a termelésvezetőnek, hogy megszervezte és levezette a kirándulásunkat!


gyarlatogatas20161215_030


gyarlatogatas20161215_047

Link küldés
.
Cikk nyomtatás