szt.lászló szt. lászló - baja

Hírek

Mesemondó verseny

mesemondo_20171107_001

Egyre többen és többen leszünk….

A Szent László ÁMK Általános Iskola november első felében szervezte meg az iskolai szintű mesemondó versenyt mind az alsó, mind a felső tagozaton.

 

Az alsó tagozaton november 7-én, kedden, a felső tagozaton pedig november 8-án tartottuk meg mesemondó versenyünket. Örömmel tapasztaltuk, hogy évről évre egyre több tanuló gondolja úgy, hogy feleleveníti, továbbadja, ezáltal őrzi a magyar népi kultúra oly becses kincsét, a népmesét.


Nagy hangsúly fektettünk a verseny igényes, kulturált, ünnepélyes megszervezésére, lebonyolítására.


A felső tagozaton a termet is feldíszítették a gyerekek által készített rajzokkal, idézetekkel és régi, klasszikus mesekönyveket nézegethetnek a diákok a szünetben. Így teremtettünk méltó alkalmat, „hangulatot” a mesemondásra. Ünnepi délutánt varázsoltunk-nem varázspálcával-, hanem sok szeretettel. Amíg az eredményre várakoztak a tanulók, egy kis uzsonnával is kedveskedtünk nekik.


Mi, felnőttek nyitott szívvel hallgattuk az elején nagyon izguló, később már örömmel és csillogó szemmel mesélő diákjainkat. A legizgalmasabb rész természetesen az eredményhirdetés volt.


Az alsó tagozaton külön kategóriákban versenyeznek a tanulók. A zsűri a következő eredményt hirdette:

1-2. osztályos kategóriában:

1.helyezett: Csúri Lara 2.c

2. helyezett: Fekete András 1.b

3. helyezett: Ferenc Patrik 2.a

 

3-4. osztályos kategóriában:

1. helyezett: Szabó Vencel 4.b

2. helyezett: Kiss Virág 3.a

3. helyezett: Huszár Hanna 3.b és Simonics Sára 3.a

Különdíjat kapott: Koller Száva 4.b


A felsősöknél a zsűrielnök Fekete Szabolcs iskolalelkész, esperes- plébános, címzetes kanonok volt, aki minden tanulót megdicsért felkészültségéért, minden tanuló mesemondásában kiemelt valami értékeset. A magasfokú szakmai értékelés és jótanácsok után kiosztotta az emléklapokat, okleveleket és jutalomkönyveket.


Hisszük, hogy ez a délután több mint egy verseny. Jó példát mutatunk, olvasóvá nevelünk, közösséget teremtünk, erkölcsi tanulságot, kalandot és varázslást, tréfát, humort és önfeledt szórakozást kapnak gyerekek, szülők és tanárok, szép, igényes beszédet hallhatunk. Diákjaink bebizonyítják, hogy a mesének igenis van létjogosultsága a mai rohanó világban.


A következő eredmények születtek:

1. helyezett: Máthé Kristóf 6.c

2 helyezett: Szerezla Eperka 6.c és Kincs János 5.a osztályos tanulók

3. helyetett: Zsikó Arnold 5.c és Vajda Nikolett 5.a osztályos tanulók

Különdíjat Gőbl Regina 6. c osztályos tanuló kapott.

 

Mindenkinek gratulálunk!


mesemondo_20171107_002
mesemondo_20171107_003


 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás