szt.lászló szt. lászló - baja

Hírek

Leendő elsős napközis tanító nénik

leendo_elsos_napkozis_tanitok_20231210_001

A következő tanév első osztályos, napközis tanító nénijei így mutatkoznak be:

leendo_elsos_napkozis_tanitok_20231210_004Horváth Zsófia, Zsófi néni

Kisgyermekkoromban gyakorta játszottam, hogy tanító néni vagyok. Lelkesen tartottam az órákat a „diákomnak”, a Nagymamámnak. A gondolatoknak teremtő ereje van, így vált valósággá kedvenc játékom.


Tanítói diplomámat 2017-ben szereztem a bajai Eötvös József Tanítóképző Főiskolán, német nemzetiségi szakon. Pedagógusi pályámat a főiskola után a Szent László ÁMK-ban kezdtem napközis tanítóként. Lassan 7 éve dolgozok az intézményben, jelenleg a 4.b osztály délutános tanítója vagyok.


Minden ember más, mindenki egyedi, az élet így szép! Ha mindenki egyforma lenne, a világunk unalmas és egyhangú volna. Célom, hogy a gyerekek megtanulják elfogadni és becsülni egymást, megtalálni a saját és mások értékeit. Mindenki jó valamiben, amit fel kell fedezni! A napközi közösségformáló ereje igen nagy. Tanulásban és mindennapi helyzetekben működünk együtt, támogatjuk saját képességeinkkel a csoportot. Igyekszem nyugodt és vidám légkört kialakítani a délután folyamán.

 
„Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat szavaidtól.” Carl William Buehner






leendo_elsos_napkozis_tanitok_20231210_002Csukorné Rácz Aranka, Aranka néni


„Nem annak a puszta ténye számít az életben, hogy éltünk. A különbség, amit mások életében okoztunk, ami meghatározza életünk jelentőségét.”
Nelson Mandela


Azon túl, hogy elvégezzük a házi feladatokat, gyakoroljuk a délelőtt tanultakat, a szabad időben a gyerekek érdeklődésének megfelelő szabadidős tevékenységekkel töltjük az időt. Szívügyem az élménypedagógia - a játékos tapasztalati tanulás -, a mesélés, amihez - a játékhoz hasonlóan - ezer szállal kapcsolódnak, otthonosan mozognak bennük, ezáltal védett keretek között, könnyen, észrevétlen tanulnak, fejlődnek és kapcsolódnak ki. Sok-sok készséget már most is birtokolnak, ezeket segítek felébreszteni, megerősíteni, hogy jobban megértsék a világot, és saját magukat. Őszinte, tiszteleten alapuló, felelősségteljes kapcsolatokra törekszem. Szeretem a fegyelmet. Biztosan keletkeznek gubancok, de hiszem, hogy szeretettel ki lehet azokat bontani. A legjobb ösztönzés, elismerés a mosoly, a nevetés pedig felszabadít, ellazít, és olyan légkört teremt, ahol jó lenni.

Kedves Szülők!
Ti vagytok az áldással teli ’útnak indítók’, akik ott álltok gyermeketek mögött, biztonságos támaszt nyújtva nekik. Engedjétek meg, hogy segítőtök legyek gyermeketek „Már iskolás vagyok” kalandjában!





leendo_elsos_napkozis_tanitok_20231210_003

Link küldés
.
Cikk nyomtatás